måndag 17 juni 2024

30.000

Det lär finnas 30 000 öar i Stockholms skärgård och "hela" denna övärld har vi nu besett. Jag blev så imponerad - har aldrig förr varit så långt ut.

Här står jag redo för äventyr 

Vårt gamla Trissjollegäng seglar inte längre men vi träffas en gång om året och gör något trevligt som har koppling till vatten. I år var ambitionen från början mycket hög - vi skulle "segla" i Kroatien.  Det blev en tredagarsutflykt i Stockholms arkipelag.



Jag, som hade administrerat utfärden, var konstant orolig för att vi skulle få dåligt väder - regn, blåst och åska. Hur roligt är det att åka båt och inte se något för att fönstren immat igen och magen vänder sig ut och in? Men vi hade tur, fick fint hela resan.

Någon dag innan vi skulle träffas ringde jag och kollade. Allt måste ju klaffa! Då visade det sig att det saknades en bokning. Endast tre av fyra stugor var reserverade på vår första destination - Finnhamn. Jag fick hela magen full med fjärilar. Efter dubbelkoll visade det sig dock att ett namn blivit felstavat - bokningen var gjord. Lugnet var återställt.

Båtresan från  Strömkajen till Finnhamn, en av de yttre öarna i skärgården, tog över fyra timmar.



Vi var inte ensamma på ön men vi hade ändå gott om plats - hann se oss omkring och dricka lite före-middagen-bubbel ute i naturen. 





Sen var det dags för fin middag på Finnhamns krog. Kvällen avslutades med sällskapsspel i vandrarhemmets lounge.






För att vi skulle hinna fälla upp båtsemaforen och för att vi inte hade något annat att göra, var vi nästa dag nere vid bryggan i mycket god tid. Om en turbåt ska stanna vid en brygga måste semaforen vara uppfälld. Att den skulle riktas åt det håll båten kom ifrån visste vi men från vilket håll kom båten? Knivig situation med det löste sig eftersom vi inte blev ensamma på bryggan.


Så "seglade" vi vidare mot nästa destination.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar