Jag tror att vi alla har en liten hamster inom oss, någonstans, kanske inne i själen.
Vi, till exempel, fiskar massor med makrill som vi fryser in och äter när snön yr utanför fönstret.
I år har vi tagit hamstrandet till nya nivåer. Vi har inte nöjt oss med makrill utan också satsat på äpplen. 11 kg äppelmos finns nu i frysen.
I morse åkte vi till dotterns trädgård och plockade (efter ok) en hel papperskasse full med äpplen. Det är gott om äpplen i år - ett exceptionellt äppelår.
Sen hem för att tvätta, dela och koka innehållet i kassen. Så körde vi hela koket genom assistentens passertillsats. För att få ett gott (och hållbart) mos rörde vi också ned en massa socker innan vi paketerade och frös in alltihop.
11 kg äppelmos!
Det låter ju inte klokt. Men tänk så gott yoghurten och gröten kommer att smaka hela långa vintern.
Oj vad mycket mos!
SvaraRaderaToppen
SvaraRadera