lördag 6 november 2021

Trippeltur

För två år sen fick jag ett presentkort med biobiljetter - hann inte utnyttja det innan allt stängde. Nu tog jag med presentkortet till stan för att försöka få det förlängt. Laddade upp med en massa argument. Helt onödigt. När jag sträckte fram kortet sa mannen i kassan att det gällde till februari nästa år. Vilken tur!


Vi har inte varit på bio eller teater på flera år - skyller på Coronan men egen tröghet bidrar också. När kvällen kommer och det är mörkt ute, är det så himla skönt att vara hemma. Då ska det mycket till för att jag ska ge mig ut spontant.

Vi måste skärpa oss och gå ut lite mer. Det var ju en av anledningarna till vår flytt.


Nu låg en tom fredag framför oss. Skulle passa utmärkt för teaterbesök. Något lätt och trevligt med lite sång och musik skulle sitta bra. Letade och hittade "The sound of music" på kulturhuset. Men att köpa biljetter i sista minuten skulle nog inte funka på en musical. Det visade sig också att hela salongen var svart förutom två små vita stolar mitt i. Just dom lyckades jag knipa. Tur igen!


När jag väl ställt in mig på att gå ut, gick det utmärkt. Tyckte det skulle bli riktigt trevligt. Vi började med hamburgermiddag på en pub vi "brukar" gå till (då och då). Sen var det raka spåret till Sergelstorg och teatern.


Jag har sett filmatiseringen av "The sound of music" flera gånger och även sett en uppsättning på Göteborgsoperan men likafullt tyckte vi båda att det var så bra, så bra. Det är skönt när man inte behöver oroa sig för hur det ska sluta. Dessutom fin sång och dans.

Till och med när vi skulle hem funkade byte från tunnelbana till buss perfekt - ibland funkar allt. Snacka om tur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar