fredag 30 december 2022

Mellandagar

Efter julafton, med kyrkobesök och stor familjemiddag, kommer den lugna juldagen följd av annandagen. Då bjuder vi dotter/döttrar med familjer på fransk middag. Sen väntar lugna sköna mellandagar när man inte ens behöver laga middag, för kylskåpet är proppat med rester som måste ätas upp.

På den första av dessa lata dagar åkte vi till Birger Jarls torg för att dricka julkaffe i gamla riksarkivet. Hade sett så snygga bilder därifrån men arkivet var tyvärr stängt. Vi promenerade i stället vidare och jag passade på att ta några bilder på de fina gamla hus som finns på Riddarholmen.

Gamla riksarkivet




Den andra mellandagen åkte vi tillsammans med dotter och minsta barnbarnet till Moderna - gäller att passa på så länge det är fritt inträde. Många hade tänkt som vi. Trevligt när det vimlar med folk på museer.

Vi valde Moderna för jag ville titta på "plankan".




Vår lärare i konst på Birkagården ägnade en hel lektion åt Gioseppe Penone och hans "fattiga konst" (arte povera). Penone arbetar framför allt med naturmaterial och hans verk är fantastiska. När det finns ett Penoneverk på "vårt" museum ville jag ta mig en ordentlig titt. Även maken blev impad.



Ska man bygga parkeringshus på Götaplatsen?

Inne på gamla arkitekturmuseet ArtDes hade man en trevlig utställning. Bilder och modeller på olika byggnader visades nedsänkta i golvet. Det var inte utan att det kittlade i magen. Rolig och annorlunda utställning.



Sen promenerade vi genom Kungsträdgården till tunnelbanan och ägnade resten av kvällen åt att se på film på TV.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar