måndag 23 januari 2023

Snygga bibliotek

Läste nyss en artikel om vackra bibliotek. Tyckte det lät så intressant så jag lånade boken "Folkbiblioteket", som artikeln utgick ifrån. En jättefin bok som skulle göra sig fint på kaffebordet. Den innehöll reportage från inte mindre än 36 snygga "bibblor".


Jag listade 15, som vi kan ha som utflyktsmål, såväl i Stockholm som på Västkusten. Biblioteken i Stockholm, Göteborg och Varberg 
har jag redan besökt.

Så här ser min bibliotekslistan ut:
Angered
Falun
Guldheden
Göteborg, stadsbiboioteket
Hallunda
Halmstad
Helsingborg
Högdalen
Kista
Lund, Björkskata
Malmö
Mölndal
Stockholm, stadsbiblioteket
Uppsala
Varberg

Tveksamt om vi nånsin kommer att titta på biblioteken i Helsingborg, Lund och Malmö men de får stå på listan för rätt som det är kanske vi tar ett tur till Köpenhamn och då kan vi passar på.


Redan för 30 år sedan, medan vi bodde kvar i Sundsvall, hade vi Stockholms stadsbibliotek som mål för en Stockholmsresa. Yngsta dottern ville se hur rotundan såg ut men jag, som på den tiden inte kände till några bibiotek i Stockholm, tog med henne till KB (Kungliga biblioteket) och KB var stängt. Så snopet. Tänk att vi hade åkt till Stockholm utan att kolla när biblioteket, målet för vår resa, var öppet och än snopnare blev vi när vi kom hem insåg att vi gått till fel bibliotek.




Nu kan jag, tack vare tidningsreportage och bok, återigen ha bibliotek som "mellanmål" när jag är ute och åker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar