måndag 22 augusti 2016

15 kronors kryssning

I dag, den 22 augusti 2016, var det invigning av den nya båtlinjen mellan Tappström och Klara Mälarstrand. Första turen gick förbi Ekensberg (där vi bor) 7.50. Den hann vi inte med - är man pensionär, så är man. Men vi hade satt klockan på ringning och tog båten som gick 8.35 - tillbakaturen från Klara Mälarstrand.


Hade vi tagit första turen hade vi fått lyssna på sång ombord. Det missade vi men vi blev bjudna på kaffe och bulle på vår tur från Ekensberg till Ekerö och åter via Ekensberg in till stan. Brygga och båt var dekorerade med ballonger och blå/gula band. Alla pratade med varandra. Det var en stor dag för oss Ekensbergare när vi fick en egen båtlinje. Allt var perfekt. Vår Mälarkryssnning tog två timmar och för det betalade vi med våra SL-kort 15 kr (pensionärsbiljett). Den nya linjen kommer att gå tre gånger per dag. Andra turen, som passar oss bäst, går 9.50. Tyvärr känns även den turen aningen tidig för en morgnslö pensionär men man får väl anstränga sig om man vill ta båten in till stan.




Sen, när vi gått i land vid stadshuset, promenerade vi hem. Vi gick och vi gick men vi stannade också och åt lunch - halv portion fisk- och skaldjurswallenbergare. När vi efter nästan fem timmar kom tillbaka till Ekensberg var jag rejält trött och hade fått ont i stortån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar