tisdag 30 juli 2024

Sommarlovet flyter på

Mitt stugliv flyter på i olika takt och olika väder. Det började lugnt, med regn mest varje dag. Då passade vi på att bjuda hem gäster, göra utflykter, måla de nya sängarna i gäststugan och planera vår Englandsresa.


Sen kom den övriga familjen med liv och rörelse, fullt i alla rum, stora härliga middagar och lite solsken då och då.




Minsta barnbarnet jobbade med diverse konstruktioner.




När båda döttrarna var här passande vi på att göra den fotspårsvandring vi planerade i fjol. Vi besökte min mammas barndomshem i Fågelkärr ...


.. och min mormors i Yllene. 

Min mormors föräldrar

Yllene ligger isolerat och otillgängligt. Förstår att min mormor valde att gifta sig ung och flytta till mer bebodda trakter.


Här låg min mormors föräldrahem

Äpplen plockade i Yllene

Ett par dagar efter vår vandring började dottern planera ännu en vandring. Om allt går som hon tänkt, kommer vi nästa sommar att vandra i hennes farmors fotspår. Farmor Greta kommer från Lysekil och är uppvuxen i det hus min svåger numera bebor.

När vi alla var samlade firade vi det med  champagne, som vi fått i present.


Jag har tröttnat på att fylla år mitt i vintern och lagt in en extra födelsedag när det är högsommar. På min nya födelsedag blev jag i år uppvaktad med musik av två unga spelmän.



Annars ägnar vi oss åt våra vanliga sommarnöjen - minigolf, bärplockning, fiske och ett och annat bad.
Pater Noster, än en gång

Hallonglass gjord på vildhallon


Dessa fria, oplanerade sommardagar är så sköna men de flyter på i en väldig fart. Barnbarnet tycker dagarna går alldeles för fort och det samma säger jag men, som tur är, finns det ännu många dagar kvar innan sommaren är slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar