söndag 1 september 2024

England - planering

2020 köpte vi Interrailkort för att tågluffa i England men så kom pandemin och allt ställdes in. Sen har vi varit så upptagna - inte minst av alla Birkagårdskurser att vi inte kunnat ge oss av. Men nu i september åker vi.

Började tidigt förbereda mig genom att gå till biblan och leta efter böcker som skulle ge den rätta känslan. Hittade en trevlig bok om att resa tåg utifrån litterära personers bostadsorter. Läste den och några av de omskriva författarnas böcker. Tittade också på en och annan film.


Innan vi köpte Interrailkort och började boka platser pratade jag med en bridgekamrat som just varit på tågluff i Cornwall - hon rekommenderade första klass.

När det så dök upp ett erbjudande med rabatt på Interrailkort passade vi på att boka första klass även vi - det var ju ändå rabatt. Blev dock andra klass men biljetten kunde återköpas så nu har vi var sitt förstaklasspass på våra telefoner.

Nästa steg blev att åka till Lysekil och köpa en Englandskarta. Stor och obehändig var den men den och författarboken fick ligga till grund för vår resplan.

Det finns två kritiska moment när man ska åka tåg till England - sovvagnsbiljetten till Hamburg och sittplatsbiljetten för tunnelresan under Engelska kanalen. Oj vad vi slet med detta. Trots att vi laddat ned alla upptänkliga appar var det otroligt svårt att få kläm på hur man skulle göra. Det är tur att alla som sitter i "frågediskar" gått på charmkurs och lärt sig att bemöta resenärer, som inte begriper något, med tålamod och kunskap.


Maken har lagt ned otaliga timmar på att få till resan men nu är vi redo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar