tisdag 10 september 2024

Hop-on-Hop-off

Här, i södra England, går det massor med bussar i olika riktningar och fort som tusan kör dom men att hitta en som skulle gå till Charleston farmhouse var näst intilll omöjligt. Till slut lyckades maken hitta en rundtur en s.k. Hop-on-Hop-off buss som skulle passera Charleston fh.


Vi bestämde oss för två stopp först Charleston sen, på tillbakavägen, Seven Sisters. Ett dåligt val skulle det visa sig.


Det var en volontär som körde bussen - framgick av en skylt tillsammans med hans namn (mycket i England verkar bygga på volontärarbete). Efter någon hållplats steg det på en dam som hälsade "Good morning Peter" på chauffören. Sen satte hon sig och började prata med oss. Visade och pekade ut allt som var värt att se utefter vägen.


När vi gått av bussen kunde vi kliva in i ännu ett av Bloomsburygruppens sommarhem - Charleston farmhouse.



Charleston fh var mycket större än Monks house men så var det också en hel hoper medlemmar som bott där, från och till -  Viginias syster Vanessa hennes man Clive Bell (de levde inte ihop men bodde ofta på Charleston båda två), Vanessas tre barn och hennes vän (dotterns far) Duncan och hans älskare och en massa andra. Dessutom hade de tjänstefolk men jag vet inte om dom bodde i huset eller kom dit över dan.

Man kom in ettt stort kök med en rejäl svensk AGA-spis.

AGA spis




Tänk så många fester och kalas de måste ha haft på Charleston fh men säkert också en hel del konflikter. Deras sätt att leva tror jag gav upphov till mycket svartsjuka. Skulle varit kul att en enda gång ha blivit inbjuden till detta personliga hem med sina kreativa invånare - skulle tackat "Ja" på direkten.






Vanessas ateljé 

Vilket fantastiskt matbord
att sitta och utbyta åsikter kring

Stolsöverdraget känns bekant 

Trots att de inte ägde huset utan hyrde det, hade de gjort det så personligt med väggmålningar, tavlor och utsmyckningar. Eftersom det var ett viktorianskt hus var alla sovrum rejält tilltagna. Jag blev mycket tilltalad av de stora privata rummen - gav också medlemmarna möjlighet att dra sig undan när det blev "för mycket".


Trädgården däremot kändes inte alls så stor och härlig som den vid Monks house.






Sen, när vi var klara med Charleston fh hoppade vi på bussen och åkte till Seven Sisters men när vi kom dit stod regnet som som spön i backen. Det blev att invänta nästa buss och åka "hem" men vilken fantastisk utflykt vi gjort.

9

1 kommentar:

  1. Så roligt att ni hittade till Charlton fh! Jag tyckte det var ett så intressant och fascinerande ställe med alla olika individer som samlades där och skapade hemmet! Och alla relationer!!

    SvaraRadera