Klockan fem började det stora kalaset.
Då öppnades dörrarna till 50+50-års festen på Spångafolkan. Det dracks champagne, åts snacks och minglades. Dottern hade gjort iordning en lek där gästerna fick gå runt och lära känna varandra men i köket jobbades det intensivt in i det sista.
Så var allt klart och äldsta barnbarnet, kvällens toastmaster, hälsade alla välkomna.
Gästerna letade rätt på sina platser, slog sig ned och började njuta av förrätten "Rêve Scandinave de Saumon Mariné Pommes de Terre du Terroir avec sa Beurre Monté (ungefär lax och potatis med monterat smör).
Toastmastern fick fullt upp med att annonsera alla talare. När värdparet gjort sitt, höll dottern tal till sin 50-årige man. Själv hade jag bett att få säga mina ord i början av kvällen så jag skulle slippa vara nervös så länge. Mitt lilla tal knöt an till min uppgift att skriva placeringskort och handlade om hur frekventa olika namn är. Några namn står sig över tid medan andra blir hopplöst omoderna. Ofta kan man säga hur gammal en person är bara man hör dess namn. På det här kalaset lystrade fem av gästerna till ett och samma namn - ett typiskt 70-tals namn som inga barn döps till längre.
Ungdomarna som skötte serveringen var så duktiga - nästan proffs. De inte bara serverade mat, dukade ut, ställde fram vin utan gick också upp på scenen och sjöng i stämmor. De går alla på Kungsholmens gymnasiums musikklasser och är vana att uppträda - nyss såg jag dem i Stockholms stadshus.
Sen var det dags att duka ut förrättstallrikarna och komma in med huvudrätten....
En så lyxig och fin fest!
SvaraRaderaDet var ett himla fint inlägg om en fantastisk 100-årskväll! /Ylva
SvaraRadera