fredag 12 december 2014

Ingen succé

Trots att jag köpt extra fin saffran (för att supporta äldsta barnbarnet), mortlat pistillerna i den nya morteln inköpt i Turkiet,  haft den mortlade saffranskryddan liggande i konjak i kylskåpet i två veckor och följt mästerbagarens recept blev inte året lussekatter någon framgång.

De hade för ljus färg, smakade för lite saffran, var inte tillräckligt söta och hade inte bra konsistens. Tråkigt - dock omöjligt att göra något åt, så nu blir det att bita i "den torra bullen" hela julen.

2 kommentarer:

  1. Be Anders ta med sina till jul. Han gör världens godaste lussekatter!!

    SvaraRadera
  2. Tänka sig Åsa hade redan skrivit det jag tänkte! Och så undrar jag hur mkt saffran du använder? Tror Anders bakade med samma sorts saffran igår. Han tog halva burken = 1 g och de blev ännu godare än vanligt!

    SvaraRadera