lördag 13 november 2021

Hjorthagen

I Hjorhagen finns en aktiv kulturförening med ett "eget" kulturhus - fint gammaldags och enkelt.

Vi har varit på väg till Hjorthagen flera gånger men ändrat oss i sista minuten. I går kom vi äntligen dit och vilken föreställning vi fick se!


När Bellman stod på schemat på Birkagården hade vår lärare engagerat den finske Bellmantolkaren Matteus Blad. Vi fick lyssna på honom via Zoom, ända från Finland. Trots visst strul med uppkoppling gillade jag det jag hörde. Så när vi fick veta att Matteus Blad skulle ha konsert i Hjorthagen bokade vi biljetter. Trots att  Hjorthagen ligger i andra ändan av stan var det lätt att ta sig dit - Röda linjen direkt från Liljeholmen.


På morgon hade vi fått sms med uppmaning att komma i god tid eftersom det varit "mycket folk i publiken" på hans förra föreställning. Vi var där kvart över sex men skulle inte bli insläppta förrän kvart i sju. Hej, hallå - man kan inte uppmana folk att komma timmar i förväg och sen inte släppa in dom. Men efter lite "tjöt" fick vi gå in och sätta oss.


Sen kom Matteus Blad in på scenen och gav oss en fantastisk föreställning om Bellman - hans liv, hans vänner och hans musik. Det var, som sagt - fantastiskt. Märkligt att en sån föreställning bara visas på ett litet lokalt medborgarhus i orten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar