onsdag 7 juni 2023

Sandemar

En kamrat från Birkagården tipsade om ett jättefint naturreservat söder om stan, som vi borde besöka. Där blommar gullvivor, kungsängsliljor och andra rara växter.


En dag i början av juni träffade vi våra vandringskamrater på Sandemars naturreservat för att ägna en halv dag åt naturstudier och äta lunch. Vi började med lunchen!

Jag hade gått upp en timma "för tidigt" och gjort en skink- och ostpaj som jag stoppat ned i min "nya" utflyktsväska. I väskan fanns sedan tidigare porslinstallrikar. Dessa tillsammans med paj och bestick gjorde väskan så tung så vi blev tvungna att stanna vid det första bord vi såg, trots att vi inte kommit till själva reservatet.


Örnspaning

Allt var fint där vi satt utanför reservatet, solen sken och ett gult rapsfält förgyllde vår fikastund. Så även om pajen blivit aningen för salt och vinden var lite kall kunde vi njuta av utflykten. Inte blev den heller sämre av att flera örnar kretsade över våra huvuden. Men när en bonde kom farande med en traktor och började bespruta "oss" drog vi.


Naturreservatet bestod av strandängar med en rik flora. Vi såg bl a. majviva för första gången. Vi såg också gullvivor och kungsängsliljor men de var i det närmaste utblommade. 






När vi knallat runt, varit uppe i fågeltornet och druckit kaffe hade det gått fyra timmar. Sandemars var så fint så det är värt fler besök. Vi har redan bokat in nästa till mitten av maj 2024!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar