torsdag 27 juli 2023

Dagens höjdpunk

Sommarstugelivet flyter på i sakta lunk med ett evigt regnande som följeslagare. Varje dags höjdpunkt är middagen. Vi har ansvar var sin dag och precis som hos "Stjärnorna på slottet" berättar den som lagat maten, något om sitt liv.

Killarnas kycklingsallad

I går var det min dag och då berättade jag hur det var att växa upp i arbetarstadsdelen Annedal under första halvan av 50-talet - då, när det bara fanns kallt vatten i kranen, vedspis för matlagning och dass på gården.




Bilder från 50-talets Annedal

Jag berättade också om ett liv i full frihet där alla gårdens ungar kunde leka och utforska omgivningarna oavbrutet, utan begränsningar (som jag minns det).


Men även i ett sakta lunkande sommarstugeliv kan det oväntade inträffa.

Det började med att en stor bil hade kommit för nära den branta vägkanten och tippat på sidan. Vägen blev mer eller mindre blockerad och tankbilen kunde omöjligt ta sig upp själv. Det behövdes en bärgare för att dra upp den men bärgaren som kom var för klen. Det krävdes en kranbil.

Vad var det för bil som var så tung att inte ens en bärgaren klarade av att dra upp den? Jo, "bajsbilen"!!


"Bajsbilen" som fixar så att vi, trots att vi bor i en sommarstuga från 50-talet, kan ha det lika bekvämt som i stan på 2000-talet.

Vi kände oss lätt oroade. Om "bajsbilen" hade kört av vägen hur skulle vi då få tömning? Beställde genast hjälp - skulle komma inom fem dagar. Oron steg när fem dagar hade gått och ingen bil hade dykt upp. Åttonde dagen, efter ett helt dygns oavbrutet regnande, kom vår räddare.



Vi kunde åter känna oss lugna och fortsätta vårt sommarstugeliv men vi kunde inte längre använda vår väg. Efter veckor av regn blev vår uppfart sönderkörd av den tunga tankbilen.



Nu väntar vi på sol och fint väder. Efter veckor av mer eller mindre oavbrutet regnade har vi fått nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar