måndag 13 november 2023

Pinsamt

När jag hade tagit studenten fortsatte jag direkt läsa vidare - inget sabbatsår för min del.

Numera är det mer vanligt än ovanligt att man tar paus på ett eller ett par år efter studenten. Många åker utomlands och får förhoppningsvis lite perspektiv på tillvaron. Hade nog varit bra om jag också gjort det.




I år har mitt barnbarn, han som tog studenten i våras, tagit "ledigt" för att  finslipa sina färdigheter i folkmusikspelande. I lördags var det konsert på hans folkhögskola.


Vi åkte till Linköpingstrakten och lyssnade förutom på folkmusik (klicka på länken folkmusik och den lilla pilen i högra hörnet så börjar ungdomarna att spela) också på kammarmusik, körsång och jazz.

Det verkar så trevligt att bo på internatskola ett år. Den här skolan låg fint men isolerat ute på Östgötaslätten. Blev nästan lite sugen på att pröva på internatliv för seniorer - ett litet tag.


Vi började vårt besök med elevlunch i matsalen och på direkten började jag tveka. Skulle jag verkligen passa att bo på internat. Det serverades thaisoppa med kimchi! Soppan smakade koriander och kokosmjölk - inga favoriter precis. Sen skulle soppan toppas med kimchi - något värre tror jag aldrig jag ätit.


När jag senare skulle gå ut, snavade jag på den utskjutande underdelen till den öppna spisen och fick detaljstudera matsalsgolvet. Att golvet var hårt kände jag tydligt. Det hela var ytterst pinsamt. Inte första gången jag snubblar men den här gången kunde jag i alla fall resa mig och gå vidare själv - klarade mig lyckligtvis från lårbensbrott. Förutom nesan att ligga platt framför alla människor fick jag ont i ben, axel, knä och arm. Att jag aldrig kan lära mig att se mig för!


Tror nog, vid närmare eftertanke, att internatlivet inte är något för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar