lördag 28 maj 2016

Livstycket

I Tensta finns kvinnokooperativet Livstycket. Där träffas kvinnor från all världens länder och pratar och umgås. Samtidigt jobbar de med att skapa mönster, klippa och sy.

De gör jättesnygga mönster och det de syr blir verkligen välsytt (men inte direkt billigt). Sen säljer de allt antingen i sin egen butik eller i sin webbutik. I onsdags såg jag ett reportage från Livstycket på morgontv och när programmet var slut gjorde maken, dottern, lilla barnbarnet och jag en utflykt till Tensta.

När vi hade tittat färdigt på Livstycket gick vi vidare till Tensta konsthall. Men vi hade otur och kom när där var stängt - man "hängde om" - men kaféet var öppet och det var ju ändå det viktigaste. På Café Auel Coffee drack vi en kopp auel. Ordet auel betyder den första smakrika koppen nybryggt specialrostat, etiopiskt kaffe.

På Café Auel Coffee fanns också en stor låda med leksaker. Lillkillen gav sig full av energi i kast med lådan och kastade, bokstavligt talat, ut den ena dockan efter den andra. Där fanns "flickdockor" och "pojkdockor" med olika "hudfärg" - hur pk som helst - men ingen dög. Till slut hittade han vad han sökte - en bil! Hur kan sonen i en familj som inte äger egen bil och är helt ointresserade av alla former av motorfordon gilla bilar mer än något annat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar