söndag 21 maj 2023

Min stad?

Nu har jag bott i Stockholm i mer än tio år och hittar ganska bra men så har jag också jobbat hårt för att göra stan till "min". Jag har gått på kurs, promenerat i alla riktningar och ägnat mig åt projekt "åka med alla busslinjer". Trots mina ansträngningar händer det inte allt för sällan att jag känner mig rätt borta.

Här om dagen åt jag lunch tillsammans med en "Sundsvallare". Vi hade klättrat upp till café Himlavalvet på toppen av Observatorielunden. Fantastisk utsikt men så vilsen jag kände mig - så många byggnader jag inte kunde placera.

Kände igen Engelbrektskyrkan och studenthemmet på Vallhallavägen men vad var det för ett stort hus i bakgrunden - huset med ett torn i hörnet. Hade faktiskt ingen aning.


Vi imponerades av påskliljorna som växte i Observatorielunden men dessa var blott intet mot alla tulpaner som skulle finnas i Humlegården - sa min kamrat. Så vi gav i väg dit. Tyvärr överblommade.

På Birger Jarlsgatan stötte vi på denna byggnad.


Fick återigen säga "Har ingen aning". En av oss gick uppför alla trapporna för att kolla vem som huserade där. Verkar vara en massa olika företag - inget speciellt alls.

Sen avslutade vi vår promenad med att köpa sparris, tomater och avokado på Östermalmstorg och kände oss rejält uppskörtade när vi fick betala 179 kr för dessa grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar