lördag 16 september 2023

Nästa år i Kroatien

En gång i tiden hade vi en trissjolle. Det hade några av våra Sundsvallskamrater också och därför ordnade vi varje år i augusti en regatta där trissjollarna utgjorde basen i vår "flotta".

När seglandet var avklarat hade vi bankett och i samband med den skrapade vi trisslotter. Den förväntade vinsten skulle bli reskassa till en veckas kryssning i Kroatien.


I år gick regattan av stapeln på Hemsön, där två av deltagarna har sommarstuga. Hemsön, som många felaktigt förknippar med Strindbergs bok "Hemsöborna" känd bl.a. för sin inledande mening "Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen", är en liten ö några mil norr om Härnösand.


Trots att seglingsinslaget blivit allt mindre (vi har inte ens kvar vår trissjolle längre) finns det alltid någon form av vattenanknytning på våra regattor. I stället för att segla vandrade vi i år ned till fiskeläget där vi åt, drack och lyssnade på föredrag om Hemsön. Ett, för sälkskapet, bra och välavpassat arrangemang.






På årets bankett skrapades det som vanligt trisslotter och som vanligt blev det ingen storvinst - i  år uppgick den samlade vinsten inte till mer än 60 kr. Någon I sällskapet sa då att om kroatienresan någonsin ska bli av måste det nog ske snart (nästa år) och på egen bekostnad.

Alla nappade på idén och det föll på makens och min lott att arrangera det hela. Undrar om det blir av och undrar om vi klarar av att få all "med på båten". Vi jobbar stenhårt med uppgiften och säger förhoppningsfullt "Nästa år i Kroatien".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar