onsdag 26 juni 2013

Manne är bäst

Varje sommar ordnar stadsteatern gratisföreställningar i parker runt om i stan. Många föreställningar riktar sig till barn - ett bra sätt att väcka intresse för teater.


På 70-talet - när vi kom hem från dagis på eftermiddagarna - slog vi oss ofta ned framför TVn och titta på clownen Manne. Jättemysigt. Häromdagen träffade vi honom igen. Clownen Manne uppträder fortfarande - nu i parkteaterns regi. Minsta banbarnet, yngsta dottern och jag åkte dit. Det var som att flyttas 30 år bakåt i tiden. Manne är sig lik - samma klädsel, samma skämt, lika trevlig. Det är inte utan att man känner beundran för en person som visar samma engagemang för sin uppgift år efter år och kan roa flera generationer. Han kan fortfarande, 68 år gammal, stå på händer, på en stol, på ett bord.



Ett par dagar senare tittade vi på en annan av  parkteaterns föreställningar - "Kalopps och kalsipper" - en påkostad föreställning, säkert 15 skådespelare plus orkester. Föreställningen varade i en och en halv timma. Mycket underhållande. När vi gick hem frågade jag lilla barnbarnet vad han tyckte. Svaret blev: Manne är bäst.


1 kommentar: