söndag 9 mars 2014

Bönor till Bönor

Våren har kommit och Vintervikens kafé har öppnat!


I går, på Interationella kvinnodagen, gick vi dit och drack kaffe och åt semla (vi delade på en semla). Man hade ordnat ett Bönor till Bönor kafé. Kaffet man serverade hade odlats och rostats av kvinnor. 5 kr per kopp gick till Alla kvinnors hus.

Efter fikat åkte vi in till stan och tittade på en mans livsverk och en kvinnans konstverk. Vi åkte till Sven-Harrys konstmuseum och tittade på den herrgård han byggt upp på museets tak och en utställning med Nathalia Edenmond konst - Only me.

Nathalia Edenmonds utställning bestod av gigantiskt stora fotografier. Intressant och vackert men även tankeväckande. Flera foton visade fjärilsvingar monterade så att resultatet blev färgsprakande och vackra tavlor. Men hur många fjärilars liv hade konstverken kostat? Jag tror att hon ville att vi skulle tänka på vad vårt behagliga liv kostar andra människor - så tänkte i alla fall jag.


Förutom stora utställningsytor består Sven-Harrys också av en herrgård. På taket har man byggt upp en kopia på den herrgård Sven-Harry ägde på Lidingö och inrett den med samma möbler och tavlor som fanns i det ursprungliga huset. Trevligt att se verk av kända konstnärer i hemmiljö och ett originellt och storslaget monument över Sven-Harry själv.

Helene Schferbecks vänstra och högra sko; Maarja-leena Sillanpää 
Jag blev förvånad att det inte kostade mer att gå in på detta privata museum än det kostar att gå in på ett statligt eller kommunalt. Ett årskort kostade 200 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar