fredag 22 augusti 2014

Hemresa

När vi lämnat "Dotter & Co" i Narvik, fortsatte vi mot Kiruna för att åka vidare söderut - med tåg.

Vårt tåg skulle gå 05.51, så vi hade bokat övernattning på hotellet närmast stationen - endast 300 meter att gå. När vi kom fram till hotellet fick vi veta att stationen hade flyttats och låg nu 5 km bort. Förmodligen en följd av att hela Kiruna ska flyttas men det borde stått på hemsidan.

Väl på tåget visade det sig att maken och en annan resenär fått samma sittplatsbokningar. Konstigt. Jag frågade konduktören hur det hade kunde bli så och fick till svar att det hände ibland men det gjorde inte så mycket för det fanns alltid lediga platser. En härligt avslappnad (norrländsk?) inställning. Men jag kunde inte låta bli att fundera på om konduktören gjort någon fel- och ändringsanmälan till systemförvaltaren.

Så lämnade vi Kiruna och anlände tre timmar senare till ett öde Boden. 



Efter en timma fortsatte vi i "rask takt" förbi Älvsbyn, Jörn och Bastuträsk till Umeå - fyra timmars resa med samma enformiga utsikt. Sen var det bara två och en halv timma kvar till Sundsvall. Tur att vi inte skulle vidare till Stockholm för då skulle det blivit fem timmars resa till. Söder om Gävle höll man på med banarbete och tågt skulle ta en liten extra runda på en och en halv timma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar