tisdag 26 augusti 2014

Övervintrande hippies?

I helgen hade dottern med kompisar utflykt till Rosenhill på Ekerö - i vår bil. När de skulle åka därifrån startade den inte. Batteriet har krånglat ett antal gånger och nu skedde det igen. Det blev droppen.

I dag köpte vi nytt batteri och sedan gjorde även vi en utflykt till Rosenhill - det från visst håll så lovordade. Men jag stämmer inte in i lovsången utan tyckte det kändes som att bli flyttad tillbaka till hippietiden. På Rosenhill fanns det gamla grejer (=skräp) överallt, mycket var sunkigt, mycket var smutsigt och allt kändes rörigt.



Vi åt dock en god lunch - soppa och rödbetssallad med valnötter - men vi fick sitta i en dragig gammal lada och frös hela tiden. Det var inte optimalt att åka dit en regnig dag eftersom allt var lerigt och kändes extra smutsigt. Det fanns inte heller någon värmande sol och förlåtande grönska som dolde det värsta - nej, allt visades från sin sämsta sida. Jag kommer nog inte att åka dit igen, på länge.


Rosenhill drivs av ett par. Det finns anställda som jobbar i kaffee. De övriga som arbetar i trädgården och på musteriet tillhör organisationen WWOOF - de jobbar mot mat och husrum men får ingen lön. De bor på olika ställen på gården bl.a. i gamla bussar - inte undra på att jag fick hippievibbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar