torsdag 16 april 2015

Temadag

Nyligen utformades mina olika aktiviteter under en dag till en temadag om judendom. Allt var oplanerat. Redan klockan nio på morgonen var jag inne i stan för att lyssnade på Tobias Rawet. Tobias Rawet berättade om sin uppväxt i arbets- och koncentrationslägrens Polen - ingen rolig uppväxt precis. Men han överlevde och ägnar nu sin "afterworktid" åt att resa runt och berätta vad som hände i nazismens Tyskland. Synd att han inte kopplade ihop sin framställning med vad som sker i dag.


På eftermiddagen när vi hade fransk nutidshistoria pratade vi om hur antisemitismen breder ut sig i Frankrike och på kvällen besökte vi en liten, liten teater på Sigtunagatan och tittade på en föreställning om hur livet förändrade sig för en judisk familj i Wien efter 1920. Magnus Roosmann var uppläsare och tre jätteduktiga musiker spelade. Mycket bra.

Det blev en lång dag. Hemifrån strax efter åtta på morgonen och inte tillbaka igen förrän halv elva på kvällen. Kom inte och säg att det inte är tufft att vara pensionär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar