söndag 2 augusti 2015

God flexibilitet

Vi tog "ledigt" några dagar och tågluffade fram och tillbaka till Sundsvall för att delta på årets regatta - trevligt som alltid.

När vi skulle hem fick vi skjuts från Åstön (där regattan gått av stapeln) in till stan. Det var inget vi räknat med och kom hela fyra timmar för tidigt till stationen (vi hade nog tagit till för stor marginal från början). Vi kollade om vi kunde åka med ett tidigare tåg söderut - inga problem. Vi fick hoppa på tåget till Hudiksvall - med vad skulle vi göra fyra timmar i Glada Hudik? Vi försökte på nytt komma med ett tidigare tåg - gick bra igen. När vi kom till Gävle upprepades proceduren och så var vi i Uppsala.


Solen sken. Det var varmt och skönt och vi hade hunnit bli hungriga. Vi bestämde oss för att ge oss ut på stan - tog en promenad förbi slottet och domkyrkan. Hittade en restaurang vid Fyrisån och åt en mycket god middag. Sen gick vi tillbaka till stationen och åkte med ett tidigare tåg tillbaka hem.

Jag kommer aldrig mer att säga att man är fyrkantiga och oflexibla på SJ - fyra gånger lät man oss åka med tåg vi inte hade köpt biljetter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar