måndag 3 augusti 2015

Porla brunn

Eftersom vi hittade en sån fin rastplats vid Hjälmare kanal, när vi åkte hem från Västkusten,  bestämde vi oss för att köra en bit från allfarvägen även på återresan.

Vi valde Porla brunn. Den lilla brunnsorten ligger ca två km från E20 men det var länge sedan det var något tryck på den platsen. Där fanns en samling stora hus (ett var upprustat) en paviljong med vattenkälla (om man skulle få lust att dricka brunn), en stor samlingslokal och ett fint kapell. Det mesta såg övergivet ut. Inte en människa inom synhåll (om man undantar byster på "brunnsdoktorn").

I paviljongen fanns bord och soffor, alltså ett utmärkt ställe att fika på. Vi parkerade och plockade ut vår medhavda matsäck från bilen och fick då se att två damer slagit sig ned på "vår" rastplats. Mycket underligt - till denna folktomma plats råkade det samtidigt komma två bilar med kaffetörstiga resenärer.

Vi rymdes alla fyra i paviljongen och fick en trevlig paus tillsammans med två svampplockerskor och när vi lämnade platsen hade vi med oss en stor påse med nyplockade kantareller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar