måndag 6 mars 2017

Gunnel Wåhlstrand

Härom dagen, när maken och jag varit i stan, passade vi på att ta båten från Nybroviken när vi skulle hem. Vi kunde åka (åt fel håll) ända till Frihamnen - allt för att få en "gratis" båttur på våra sl-kort.

Det blev en lång omväg. Tog flera timmar att komma hem men vi passerade Magasin III där Gunnel Wåhlstrand har separatutställning - och jag blev påmind om ett "pensionärs måste".

I går skulle vi göra samma sak men tvärt om. Vi skulle ta buss till Frihamnen och båt tillbaka. Det var bara det att på söndagar är båttrafiken inställd från Frihamnen - men  utställningen var öppen.

Det känns som konsthallen Magasin III ligger bortom all ära och redlighet. Just därför kanske de har extra bra utställningar. I går var där fullsatt - i alla fall i kaféet.

Gunnel Wåhlstrand målar på ett enastående sätt. Hon använder en teknik som heter lavering och innebär att man målar lager på lager med utspädd tusch eller transparent akvarellfärg. Hon utgår från fotografier och gör, i mitt tycke, fantastiska tavlor. Det ligger som ett dis över de stämningsfulla, detaljrika målningarna - ofta med motiv från västkusten. Outstanding.


 




Snart finns det en Gunnel Wåhlstrand på vår balkong! (Affisch med motiv från Långedrag.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar