fredag 10 mars 2017

Reklam

Här om dagen, när jag ville se gatan där Emelie (i Minstadböckerna) bott, promenerade vi runt uppe på "Söders höjder" och hamnade efter en stund på Fjällgatan.



Fjällgatan är Stockholms vackraste gata (stod det på en skylt) och har gamla, snygga ofta gulmålade hus med väggfasta gammaldags lyktor på ena sidan och en fantastisk utsikt åt andra hållet.


Framför ett av husen stod en "gubbe" och berättade att innanför väggarna fanns Europas minsta teater - Dur & Moll. Jag skrev upp hemsidans adress och beställde tre biljetter. (Den tredje var till dottern som på sin födelsedag, för snart ett år sen, fick presentkort på ett teaterbesök.)

I går var vi där och såg enkvinnas föreställningen Astrid. Skådespelaren Gen Hedberg tog emot oss på den pyttelilla teatern som bara hade 18 platser, hälsade oss välkomna och spelade sen alla roller själv. Bra och tänkvärd teater i det lilla formatet. 


Efter förställningen berättade hon om hur hon lyckats hyra det lilla huset (hade skickar ett vykort i veckan i sex år till Stadsholmen) och gjort om det till teater. Hon driver verksamheten med minimala resurser - har till exempel inte råd att göra reklam och uppmanade sin publik att prata för teater Dur & Moll. Allt var mycket familjärt och trevligt.


Sen avslutade vi födelsedagskalaset med pubmiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar