söndag 3 december 2017

Födelsedagskalas

Ett av barnbarnen, han som bor i Göteborg, skulle fylla fyra år. Det måste vi fira, tänkte vi, och bokade tågbiljetter till oss själva och en jämnårig kusin.

Tidigt på morgonen gav vi oss iväg. Allt flöt på på bästa sätt ända tills lilleman skulle gå på toa och vägrade använda tågets faciliteter. Vi löste dilemmat vid ett kortare uppehåll i Skövde.


Väl framme hos kusinen startade kalaset på en gång och fortsatte ända tills vi skulle resa hem, med ett kortare uppehåll för lite nattsömn. Åtta kusiner under 7 år lekte, åt och sprang runt, runt. Det märks att man inte umgås med förskolebarn dagligen.

På väg till stationen sa lilleman att han ville åka hem. Perfekt timing. Han var nöjd efter att ha lekt intensivt i tolv timmar och såg fram emot att komma hem till föräldrarna igen. Inga sura miner på hela tiden. Väl ombord på tåget somnade vi alla, så gott som genast. När det var dags att stiga av tåget frågade barnbarnet om vi inte kunde åka och hälsa på kusinen snart igen, helst i morgon. Gott betyg eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar