fredag 17 augusti 2018

Bottna

Jag är ett "fan" av Naturmorgon - det direktsända (hurtiga) naturprogrammet som går i P1 varje lördagsmorgon vid 6-tiden. I programmet får man följa med till olika platser i landet, till allsköns konstiga ställen där "fältreportrarna" tittar på små kryp, rara blommor och andra naturfenomen.

Eftersom programmet går så otroligt tidigt på morgonen är det väldigt lätt att sova förbi delar och tappa programmets "röda tråd" men då kan man alltid lyssna om det, som podprogram.


För någon vecka sedan sändes Naturmorgon från Bottna - inte alltför långt från vårt sommarviste. Man tittade på en klova (klåva) och berättade om hur detta naturfenomen hade skapats. Verkade så intressant så vi bestämde oss att åka dit tillsammans med några släktingar.


Vi skulle göra en dagsutflykt med medhavd lunch och kaffe. Gav oss iväg hyfsat tidigt och kom ungefär rätt men inte helt. När vi frågat några gånger hittade vi klovan men då var kaffet redan uppdrucket.



Det var en imponerande klova! Vi tittade på den nedifrån och gick in i den en bit - så långt det var möjligt.





Sen skulle vi försöka titta på den uppifrån men det var lättare sagt än gjort. Vi gick och vi gick eller rättare sagt, vi klättrade och vi klättrade - uppför berg och nedför kullar, trängde oss igen igenvuxna snår och kom allt längre bort. Det kändes skönt att vi var försedda med telefon så vi skulle kunna kalla på hjälp om det blev kris.

Efter ca fyra timmar var vi tillbaka igen - uttröttade - utan att ha sett klovan från ovan. Då kunde vi äntligen plocka fram vår matsäckskorg och äta en sen lunch.


Sen åkte vi hemåt men gjorde ett "strandhugg" i Hunnebostrand och tittade på konstutställningen på Udden.

När jag kom hem var jag tröttare än jag någonsin varit och var tvungen att ställa in det planerade besöket på Gunnebo slott efterföljande dag - men slottet står väl kvar även nästa år, får vi hoppas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar