torsdag 23 augusti 2018

Farväl sommar

Hela sommaren väntade vi på en regnskur. Nu, när sommaren är slut har förutsättningar ändrats och regnet öser ner.


Vi åkte tillbaka till stugan för att bygga på vårt makrillförråd och ta upp båten för vinterförvaring.

Men oj vad det regnade. Säkert bra för jorden men varför just när vi skulle fiska?

Det ihållande regnandet gjorde att vi fick skippa fisket och gå direkt på båtupptagningen. I år hade vi kompletterat båtkärran med en elektrisk vinsch. Den skulle göra det enklare att få båten på kärran - inga mer onda ryggar.


Gick si så där men vi fick upp den och ryggen klarade sig men i morgon åker vi tillbaka till affären med vinschen - höll inte vad den lovade. Sen ska båten rengöras och servas innan den är redo för ännu en vinter under tak.

Regnandet har haft mycket gott med sig - inte minst för grönsakslandet. Nu, när vi ska hem växer det mer än det gjort på hela sommaren. Men nästa år då! Då ska det bli odla av. Ny jord, mycket gödsel och vatten kommer att göra susen. För att inte tala om hur det nya växthuset  kommer att öka skördarna


Det är ganska skönt att vara här på hösten (sensommaren) också. Man kan strosa runt, plocka lite här och lite där, ställa iordning inför vintern, laga god mat, äta lite godis, läsa och titta på TV - helt enkelt ställa in radarn för 6 månaders inomhusliv.


Men man kan också ta en tur till Göteborg. Ägna dan åt att vandra runt och uppröras över alla förändringar - de flesta är ju till det sämre. Att återse Götet är alltid lika trevligt (trots alla förändringar)och en bra avslutning på sommaren.


Västergatan - på "min" tid

Västergatan - idag

Carl Grimbergsgatan; Mina kvartet

Lunch på Linnégatan

Röstfiske utefter Avenyn

Ny playa invid älvem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar