fredag 19 april 2019

Biljetter

Efter förfrågan, väntan, påminnelse och ny väntan kom så ett förslag på tågresa till Frankrike från resebyrån i Kalmar.

Vi tittade igenom förslaget och  gjorde smärre justeringar. Sen kunde vi gå till posten och hämta ut en hel bibba med biljetter - skickade med rekommenderad post för att inte komma bort. Så spännande det ska bli att ge sig ut på tågluff igen - ca 50 år sen sist.

Lite annorlunda blir det allt -  lite tågluffarlyx. Vi kommer inte att bo på överfulla vandrarhem, vi kommer inte att äta pulversoppor eller konserver. Vi kommer inte att dricka vatten till maten.

Min målbild (som man säger nu för tiden) är goda middagar, kanske skaldjur, på små lokala restauranger, promenader utefter vattnet ljumma dagar och mysiga b&b med sköna sängar.

Fotot hämtar från
Vintagemannens blogg

Nu gäller det att börja förbereda sig genom att läsa på och få till en packning som klarar alla  väder, både sol och sol, (det är sol vi beställt). Dessutom ska packningen inte väga för mycket - max 6 kg. Har börjat följa vintagemannen och låter mig inspireras av hans och hans frus resegarderober, som verkligen är ursnygga, men kanske inte helt och fullt min stil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar