torsdag 12 november 2020

Hemmaskola

Tänk att gå i nollan och vara tvungen att stanna hemma från skolan bara för att näsan rinner! Hemma finns ju inga kamrater! Fem dar känns som en evighet för en sexåring som egentligen är frisk och inget hellre vill än att traska iväg med ryggsäcken på ryggen. I nollan är skolan som allra roligast. Kan man då råka ut för något tråkigare än att bli avstängd för lite snuva och dessutom behöva Coronatestas?

Tur att det finns hemmaskola och att mamman jobbar hemifrån. Då kan hon bedriva hemskola parallellt med hemarbete.

Varje dag börjar med att mamman gör i ordning det schema som ska gälla för dan. Sen klarar sig lilleman nästan själv - kan läsa sen han var fyra, kan klockan och håller själva reda på tiderna. En dag missade han dock att sluta en lektion i tid men även det fixande han. Tog helt enkelt igen den kvarvarande lektionen genom att fortsätta med skolarbetet till klockan sex. 


Lunch äter dottern och barnbarnet gemensamt men när det är dags för fika gör skolpojken klart allt själv och kommer och bjuder mamma. Kan en hemarbetande mamma ha det bättre?

Men så är det det här med lördagar och söndagar - då är det ju ingen skola. Man kan ju alltid försöka tänkte skolgossen och frågade sin mamma om hon kanske eventuellt kunde tänka sig att ordna liiite hemmaskola även på helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar