söndag 15 maj 2022

Mac

När vi flyttade till Stockholm skulle vi gå på teater ofta - var tanken. I själva verket har det blivit glest mellan teaterbesöken men i februari (tror jag) bestämde vi oss för att titta på Macbeath på Dramaten och nu, i mitten av maj, har vi gjort det. Länge sen vi var på Dramaten, länge sen vi såg nåt av Shakespeare och roligt att få se Christina Schollin på scenen.


Maken och jag hade stämt träff på stan klockan sex för att få något i våra magar innan föreställningen började. Vad passar bättre än en hamburgare på McDonalds innan Macbeath? Mc som Mac. Tyvärr hade "vår" McD försvunnit under pandemin.


Det var roligt att gå på teater. Bra föreställning med mycket dramatik, fint skådespeleri - Christina S var strålande som drottning - och, tyckte jag, många kopplingar till dagens politiska situation.

På hemvägen krånglade dock livet till sig. Fick gå av vid T-centralen p.g.a. vagnsfel. Bestämde oss för att åka över Alvik i stället men än en gång fick vi byta tåg. I Alvik kom överraskning nummer tre - tvärbanan avstängd. Vi 
hittade dock en ersättningsbuss som tog oss på en oguidad tur genom halva stan men till slut kom vi hem.

En lång men också en mycket 
bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar