torsdag 7 juli 2022

Platsbrist

Den här sommaren bjuder, som de flesta somrar här, på regn, blåst och en och annan solstråle. Vi har kunnat sitta ute och äta några gånger men mestadels har vi tyvärr fått hålla till inomhus. På östsidan av landet Sverige är det som vanligt varmare, soligare och mindre blåsigt.

Men nu är det som det är och vi bor där vi bor. Man får, så att säga, rätta mun efter matsäck. Och apropå matsäck så ska vi nog ändå, någon gång under sommaren,  kunna åka på utflykt, slå oss ned på ett vackert ställe, plocka upp den medhavda matsäck och njuta av hembakta bullar.


En regnig dag började jag därför baka. Slängde ihop si så då där ett 40-tal bullar som både såg läckra ut och smakade bra. Bullarna bakades, som sagt, med tanke på framtida utflykter och merparten skulle därför frysas in. Frågan var - var? Vår minimala frys var redan full.


Men bättre platslös än rådlös - tänkte jag - och gick ned till lilla boden och röjde. Sen fanns det plats för en liten frys och därmed också fler bullbak. På direkten gav vi oss iväg till det stora varuhuset för att utöka våra infrysningskapaciter. Men tyvärr - alla småfrysar var sålda.


Då visade vi än en gång handlingskraft. Åkte till en annan stad.

Nu kan jag på allvar börja baka och vi kan dessutom bygga upp ett litet förråd av andra gosaker.


1 kommentar:

  1. Bra! Ser fram emot att få mumsa på dessa godsaker!

    SvaraRadera