tisdag 20 september 2022

Uppsala

I år gör vi nåt så gott som varje dag - hämtar barnbarn, spelar bridge och går på kurs. Men på fredagar, lördagar och söndagar är vi "lediga".


På vår första lediga fredag tog vi pendeltåget till Uppsala för att titta på "van Gogh Alive" - "en digital konstupplevelse med levande grafik och fantastisk musik som stimulerar alla sinnen" - som det stod i reklamen.


Utifrån van Goghs målningar återberättades hela hans liv. Man visade tavlorna i digital förstoring med inslag av aninering. Till visningen spelade man jättevacker musik och visade texter om konstnärens liv bl.a. med van Goghs egna ord.

Tycker jag känner van Gogh hyfsat bra - har läst en bok om hans tidiga liv (Han som älskade livet) besökt hans museum i Amsterdam och varit i Saint-Remy-de Provence där han låg på mentalsjukhus (bilderna är tyvärr i den gamla telefonen) men detta var något annat. 



Jag blev överväldigad av intensiteten och imponerades av hans konst men tyckte samtidigt synd om denne gigant som ofta var så olycklig - men måla kunde han!






Sen avslutade vi vårt Uppsalabesök med att dela på en lunch på Hambergs fisk, som vi inte besökt sen dottern fyllde 25 och äldsta barnbarnet (nu 22 år) var nyfött.

1 kommentar: