fredag 2 september 2022

Avstickare

Här om kvällen hade vi "stugsista" i  form av kräftskiva - tecknet på att sommaren är slut. Det var dags att lämna stugan och åka hem igen.

Men innan vi lämnade Västkusten behövde vi komplettera vårt näst intill obefintliga makrillförråd så vi gav oss ut på sommarens sista fisketur - som blev ovanligt lyckad. Därefter skulle båten dras upp, göras ren, servas och lämnas in på vinterförvaring och jag skulle packa mat och blommor. Allt klarade vi av utan större mankemang.


Så in i den fullpackade bilen för hemfärd men inte den vanliga vägen med obligatotisk rårakelunch. Nej den här gången skrev vi in "Örebro slott" på gpsen.



Eftersom det inte blivit mycket kultur i sommar och bara några enstaka utflykter krävde hemfärden något extra. Vi åkte till Örebros renässansslott och tittade på Bea Szenfelds och Stina Wirséns gemensamma utställning.







En fin utställning med Bea Ss fantastiska papperskläder kompletterad med Stina Ws målningar. Vi tyckte båda att det var värt avstickaren men när jag föreslog en kopp kaffe i slottskaféet tog det stopp.





Man kan inte begära hur mycket som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar