fredag 26 augusti 2022

Måndagsregatta

I slutet av augusti gör vi varje år avbrott i stuglivet för att åka till Sundsvall och "segla".

Årets "segelbåt"!

Det här året var inget undantag men i år skulle vi försöka kombinera Sundsvallsresan med en barnvaktshelg. Dottern skulle på bröllop och vi hade lovat rycka in. Insåg, i löftesögonblicket, inte att det skulle innebära två långa resor. Skulle vi för första gången behöva avstå från regattan?

Det blev ett pusslande och till slut när vi insåg att man kan ha kalas även på en måndag, fick vi ihop det.






Morgonen efter vår fest, när vi skulle skiljas åt och det blev dags att boka 2023 års regatta, uppstod än en gång svårigheter. Hur ska man hitta en dag när 11 pensionärer är lediga samtidigt? Med ett års framförhållning borde det inte vara någon konst men det blev ack så svårt. Till slut hittade vi en dag som passade - sista måndagen i augusti. Måndag igen!


Detta med måndagar verkar bli en vana och när jag tittade igenom gamla inlägg upptäckte jag att redan 2019 hade vi snedseglat och träffats på en måndag. Är det  läge för en namnförändring! Ska vi kanske börja använda ordet Måndagsregatta i stället för Trissjolleregatta. Trissjollarna finns ju ändå inte längre med i bilden (vi har gett bort vår).


Även om vi inte längre seglar trissjollar köper vi alltid trisslotter. Ännu när vi en förhoppning att få ihop kapital till en gemensam seglats i Kroatsien. Årets insats 11 × 2 lotter med ett totalt inköpspris på 660 kr gav en utdelning på 30!! Målet känns i dubbel bemärkelse mycket långt borta.

Vinstlott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar