måndag 2 mars 2015

Roadtrip

Utflykten till vikingamuseet i Borg, som stod på programmet den tredje och sista dagen, blev inställd - museet var stängt. Då ändrade vi våra planer och gjorde en bilutflykt genom världens vackraste landskapet, en s.k. roadtrip till Lofotens sydspets - Å. Ett bra val tyckte jag, speciellt som det regnade och var grinigt väder.




Lofoten verkar vara en samlingsplats för vågsurfare och fotografer. Vågorna utefter Lofotens västkust ska vara lika bra som på Nya Zeeland och ljuset är en önskedröm för fotografer.


Vi lämnade Lofoten i regn och blåst för att ta oss tillbaka hem. Skönt att krypa in den varma bussen och bara kunna sitta still och njuta. Efter fyra och en halv timma var vi framme i Narvik eller var det Isstad vi kommit till? Det hade regnat och frusit på - hela den backiga stan var en enda stor isbana. Inte så trevligt. 

Vi bestämde oss för att promenera till huset vi fått låna och sen ge oss ned på stan för att äta middag och proviantera för trippen Narvik - Stockholm. 

Det hade började blåsa alltmer, det regnade och det hade blivit mörkt - då kastade jag in handduken. Hade ingen som helst lust att gå ut. De andra gav sig iväg och lovade ta med lite mat hem. Efter tio minuter kom de tillbaka. Det blåste så att takpannorna flög omkring. De vågade inte fortsätta. Vi beställde hempizza till middag och bestämde oss för att proviantera på väg till tåget - nästa morgon. Det gäller att vara flexibel när man är ute på en äventyrsresa.

Proviantera på en söndag! Hur tänkte vi? Det finns inte en affär som är öppen på söndagarna i Norge.

Nu kommer det lite bilder från vår roadtrip:
















2 kommentarer: