tisdag 2 februari 2016

Ledigt

Sista dagen hade vi ledigt och vi fick disponera den efter eget skön. De allra flesta stannade kvar på hotellet och slappade men inte vi.


Efter lite letande hittade vi en buss som kunde ta oss till Antalya. Innan vi kom fram hade vi fått byta buss två gånger. Det blev en spännande resa. Vi åkte genom små byar där kor, höns och getter gick omkring bland husen. Där gubbar satt i grupper och drack turkiskt kaffe på trottoarens uteserveringar trots att hus och byggnader höll på att falla samman. Innan vi kom fram till Antalya hade bussen blivit mer än fullsatt.


Inne i Antalya kom vi för första gången i "kontakt" med turkar. Vi promenerade på gator med myllrande folkliv, åt kebab och gott turkiskt bröd, var inne i en moské och tittade och så köpte vi med oss lite smått och gott.



 



Kvinnornas plats i moskén - bakom galler 
Många kvinnor, långt mindre än hälften, bar slöja men jag såg inte en enda kvinna som hade täckt ansiktet. Alla var mycket hjälpsamma men inte ens unga människor kan prata hygglig engelska trots att engelska nu är andra språk i alla skolor - enligt vår guide.


Hus med varmvattenberedare såg man överallt
In- eller utflyttning
På väg in till Antalya åkte vi förbi det stora område där man håller på att bygga upp Expo 2016 - en hortikulturell utställning som ska pågå mellan april och oktober 2016. Det verkar bli något alldeles extra. Man bygger inte bara upp ett stor expo utan håller också på att anlägga järnväg ut till området. Det återstår otroligt mycket arbete och hur man ska hinna bli klar med allt jobb till slutet av april kan jag inte förstå. 

Bild på Expo 2016 reklamen - tagen inifrån bussen
Halvfärdigt järnvägsbygge
Sammantaget blev det en riktigt bra resa som avslutades med en trevlig, solig dag (+16 grader) på egen hand i en storstad.

Stadsmuren inifrån gamla staden i Antalya

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar