måndag 25 september 2017

Ny erfarenhet

Äldsta dottern med familj var bortrest över helgen - hela familjen utom äldste sonen (hennes). Då ringde vi och frågade om han ville följa med ut och äta middag på eftermiddagen/kvällen. Trevligt att ha barnbarn att ta med sig ut enbart som sällskap.

Jag valde restaurang och jag misslyckades. Trodde att en japansk restaurang som också serverade kinamat skulle passa alla smaker, även en vegetarians.


Hade i en blogg läst att stället vi valde i Gamla stan skulle servera stans godaste Din Sum. Men det blev ingen höjdare. Barnbarnet och jag beställde tre rätter var och blev besvikna. Den ende som var nöjd med maten var maken och det för att han inte alls var intresserad av Dim Sum, trots mina tappra övertalningsförsök. Han valde den japanska rätten Teriyakispett och blev mycket nöjd.


På söndagen träffade vi ännu en ung man, mycket yngre än lördagens - bara 3,5 år. Vi följdes åt till Vasaskeppet och "sköt" med kanoner både länge och väl. Det tyckte han var mycket roligare än ett gammal skepp från 1600-talet. Trevligt att ha barnbarn att ta med sig ut fastän de roas av helt andra saker än förväntat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar