lördag 21 december 2019

Femte resan, buss 6

Jämt och ständigt hör jag folk prata om julstress. Vet inte om alla verkligen är så stressade eller om det är en jargong. Sant är i alla fall att vi inte tillhör de som stressar. Vi tar det så lugn, så lugnt, gör inte ett dyft.

I går, fyra dagar före julafton, när de
minimala julklappsinköpen var avklarade och maten inhandlad tyckte vi det var hög tid för ännu en busstur - tur nummer fem.

Gamla, skramliga vagnar på linje 13
med många ståplatser men få platser att sitta på

För att kunna åka den femte bussturen var vi tvungna att ta buss nummer sex eftersom linje fem bara finns på papperet - inte på vägen. Linje fem ska gå från Fruängen till Hornsberg men sträckan trafikeras än så länge av linje 50 och buss 50 står inte på tur på flera månader.


Vi fick alltså åka vår femte resa med buss nummer sex som går mellan Ropsten och Karolinska institutet. En sträcka lite på tvärs. Ropsten är ändstation på linje 13 dit vi enkelt kunde ta oss med tunnelbanan.





Ropsten är nog en av de tråkigaste platser man kan åka till - bara vägar och vägar. Men eftersom linje sex är en blå linje med tät trafik behövde vi inte vänta länge innan bussen kom.



Vi startade alltså i Ropsten och åkte via Nya Djurgårdsstaden, med fina gamla stenbyggnader, och Vasastan till Nya Hagastan. Vi klarade resan på en dryg halvtimma och jag blev förvånad att så mycket folk åkte denna, för mig, udda väg mitt på dan. Det såg lika tråkigt ut när vi gick av bussen som det gjort när vi steg på den.

Ändstationen vid KI
Väl framme vid KI inväntade vi samma buss igen och åkte tillbaka mot stan. På tillbakavägen gick vi av vid Odenplan och promenerade sen genom ett grått men fint Stockholm.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar