tisdag 31 december 2019

Sjätte resan; linje 7

Observera att jag inte längre använder ordet buss utan linje när jag beskriver våra resor i Stockholm. Beror på att 7an går på räls och är något så trevligt som en spårvagn.


Linje 7 startar vid centralen men en "våning" upp, på Hamngatan. Den kör längst Hamngatan till Nybroplan och fortsätter sen hela långa Strandvägen till Djurgårdsbron. Där svänger den över bron och kör till Waldmarsudde. Sen vänder den tillbaka samma väg igen. Det är, med andra orden, en ganska kort resa man kan göra med sjuan men en trevlig resa.


När vi stigit av spårvagnen hade vi tänkt att gå in på Waldemarsudde och titta på utställningen om och med Prerafaeliterna (som vi pratade mycket om på Birkagården) men vi ändrade oss.


Vi var inte sugna på några prerafaeliter utan på kaffe. I samma ögonblick som vi upptäckte att Ektorpet var öppet bytte vi ut prerafaeliterna mot kaffe. Men så här i efterhand var det ett förhastat och dåligt beslut. Det var isande kallt inne i det lilla huset och vare sig smörgåsen eller kaffet motsvarade våra förväntningar - kaffet smakade riktigt illa.


Efter det korta och kyliga besöket i kaffestugan bestämde vi oss för att åka hem igen. Vi promenerade genom Djurgårdsstan till färjeläget och tog linje 82 till slussen. Linje 82 som är en färjelinje återkommer jag till om si så där ett år - många resor ligger före och väntar i den s.k. pipelinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar