onsdag 1 januari 2020

Nephropidae

I vår frys har det, i si så där två månader, legat en bamsing och väntat på att bli uppäten. Jag syftar på den här:


Min svåger fiskade den under hummerfiskesäsongen i höstas och gav bort den till oss(!) och vi har sparat den ända till denna årsdag.


Den här legat infryst i vatten, alltså helt lufttätt, och behållit sin smak. Med långsam upptining blir den lika god som en "nyfångad".


Hade läst att man inte ska värma kokta skaldjur eftersom de då lätt blir torra. Så jag letade rätt på ett recept (Tina N) och fick till en perfekt förrätt med bl.a. grönkål och grädde.

När middagen var uppäten slog vi oss ihop med stans hipsters och kände oss som tjugofem. Men riktigt så alerta var vi nog trots allt inte, för när det kom en taxi körande förbi hoppade vi in i den och åkte hem.



Även om man kör ambulans och bärgare
vill man titta på fyrverkerier.

Gott 2020!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar