fredag 27 december 2019

Förändring

På julen, traditionernas högtid framför andra, gör man samma sak år efter år. Men man ruckar nog lite på traditionerna ändå för plötsligt upptäcker man att det har smugit sig in tydliga förändringar.

Ett exempel på förändring är att dopp i grytan numera lyser med sin frånvaro under vår jullunch. Beror förmodligen på att vi inte längre kokar skinkan själva och därför inte får någon stomme till doppet. I år såg vi dock att det finns färdigt "dopp i grytan" att köpa. Så nästa år kanske vi tar ett steg tillbaka och börjar doppa igen. Det är inte ens otänkbart att en eller annan grisfot också hittar tillbaka till julbordet.


Men tomten håller fortfarande stilen. Han knackade som vanligt på dörren när julbordet var länsat. I år hade så gott som alla varit snälla. Två personer fick dock inget paket. Berodde nog på att de jobbar för ett samhälle utan onödig konsumtion. Själv fick jag boken " Klubben" som jag ser fram emot att börja läsa.

Något som definitivt har ändrat sig är vädret. Förr var det snö på jul - nu är det dimmigt. Men det är ju fint det också, på sitt sätt (säger en Göteborgare).



Årets julkort hade koppling till fasadbytet på huset vi bor i och såg ut så här:


Med lite god vilja kan vi därför säga att vi, trots allt, hade en vit juli år - i alla fall så länge vi stannade inomhus och tittade på den vita plasten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar