onsdag 9 september 2020

Stängt

Vi har inte besökt ett enda museum sen i våras - inte sen Coronan slog till. 

Vårt sista besök var på Artipelag i Hålludden, där vi bl.a. tittade på konst av kvinnliga konstnärer. Vi passade också på att köpa årskort till deras utställningar. Bara genom att lägga till några kronor kunde vi få en biljett som skulle räcka ett helt år - ett erbjudande vi inte kunde ignorera. Sen stängde dom!





Nu, när smittspridningen är låg och alla dörrar öppnats på nytt, tyckte vi det var läge att utnyttja vår årsbiljett. Redan när vi parkerade och upptäckte att vår bil var den enda på hela parkeringsplatsen anade vi vad som väntade. Naturligtvis var det stängt (hade bara öppet torsdag till söndag). Det går väl inte att hålla museer öppna när det inte kommer några besökare.


Vi blev i stället hänvisade till de vackra gångstråken och att beundra Maria Miesenbergers konst ute i det fria. Inte så illa det heller.



Jag är imponerad av Artipelag. Vid sidan om Louisiana i Danmark tror jag det är det vackraste museum (eller ska det benämnas galleri) jag besökt. Så, trots att vi inte kunde utnyttja vår årsbiljett eller fick det fika vi bespetsat oss på, var det ett trevligt besök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar