söndag 24 januari 2021

Häpnadsväckande

Nu har vi snart levt i "karantän" ett helt år. Vi träffar ingen, handlar på nätet och tar bara snabbrundor för kompletteringsinköp. Vi åker inte kommunalt och jag spelar bridge på nätet. Ändå håller smittan i sig.

Idag tog vi båten till stan, vilket jag bedömde som smittsäkert eftersom vi stod utomhus på bakre däck på armlängds avstånd.


Sen promenerade vi hela vägen hem. Kändes som vi gick en hel mil men så långt var det nog inte. 

Armlängds avstånd

Ganska snabbt satte kaffetarmen igång att gny och då förstod vi varför smittan inte ger med sig. I alla kaféer, från Gamla stan till Hornstull, var det för mycket folk för att vi skulle våga oss in. Det är uppenbart att den tvingande regeln - max 1 person på 10 m² inte följs. Alla är inte rädda för smitta! Alla håller inte avstånd! 


Vi startade på Riddarholmen gick genom Gamla stan till Södermalm och fortsatte på "bakgator" till Hornstull, vidare över Liljeholmsbron och hem. 

När man byter spår och avviker från den breda vägen (Hornsgatan) kan man upptäcka

• hur fin Brännkyrkagatan är


• strålande utsikt från Skinnarviksparken


• imponerande mur på Heleneborgsgatan. 


Vid Hornstull gjorde vi en avstickare till Bio Rios kafé men det var ogjort för en lång kö ringlade sig utanför dörren. 


När vi gett upp tanken på kaffe dök boulebaren i Liljeholmen upp. Där var öppet, gott om plats och dessutom hade de stans godaste crème brûlé. Tänk att stans godaste fanns hemmavid. De siste 1,5 km studsade vi hem efter denna energiboost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar