fredag 12 februari 2021

När livet snubblar

För ett tag sedan läste jag Niklas Rådström bok "Som inget redan hänt", där han berättar att han åkte till sjukhuset med en ond stortå och fick veta att smärtan i tån hade sin grund i en mycket allvarlig sjukdom.

Sen berättade Göran Greider att han varit krasslig under våren utan att kunna få någon diagnos. När man till slut funnit att också han led en mycket allvarlig men behandlingsbar sjukdom kändes det som en lättnad.

Nu har även maken drabbats. Han var helt frisk när han kom att tillhöra en grupp män som skulle screenas i en undersökning kallad "Stockholm 3". För hans del ledde det till operation och konvalescens. Men tack vare screeningen hoppas och tror vi att han kommit lindrigt undan. Jag som alltid varit av åsikten "hälsan tiger still" (man ska inte leta efter sjukdomar) har så smått börjat ändra uppfattning.

Men så har vi det här med Coronan. Numera får man inte bara hjälp att bli frisk när man åker till sjukhus, man löper också risk att bli smittad. Otaliga har fått Covid på sjukhus. Det gick inte att bli vaccinerad innan operationen så det var bara att ta skeden i vacker hand och bygga upp en inre skyddsbarriär - för vem skulle sköta den nyopererade om sjukvårderskan fick C.

1 kommentar:

  1. Det ser ut som att ni har den skyddsutrustning som krävs för att klara er från smitta! Detta kuddsystem kanske ni ska tipsa vidare till Tegnell.

    SvaraRadera