Jag har, ända sen jag slutade jobba, hoppats att någon gång kunna åka till Vietnam. Vill gärna besöka platser där man lever och äter annorlunda än vi gör i Sverige - Vietnam är väldigt lockande.
Đà Lat; "vår" mats ursprung |
Mitt i stan finns en minivariant av Vietnam - en mysig liten restaurang där maken och jag åt en annorlunda och, i mitt tycke, mycket god födelsedagsmiddag. Vi beställde fyra små rätter, två mellanstora och en efterrätt och delade på allt. Allt såväl risbollar med räkor, gratinerade ostron, lamm i vinblad som stekt rispapper var gott eftersom den obligatoriska koriandern serverades i en skål vid sidan om.
Så med smakerna kvar i munnen kan jag bläddra igenom min guidebok (som jag fick i födelsedagspresent för några år sedan) och förflytta mig ända till Asien helt utan flygskam.
På denna födelsedag hann jag inte bara med Vietnam - jag hann också med "min" stad.
Här kom även maken med på ett hörn |
På förmiddagen åkte vi till Millesgården för att titta på Stig Lindbergutställningen och fick, så att säga, Göteborg på köpet.
Det perfekta köket enl Stig Lindberg |
Tallrikar från våra tältsemestrar - ingår numera i gäststugans husgeråd |
Innan jag lämnade Millesgården passade jag på att komplettera min frukostbricksamling med ännu en blombukett.
Så, trots Coronaeländet och en födelsedag helt utan gäster blev allt toppenbra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar