söndag 2 januari 2022

Nedkylt

Medan jag ännu låg kvar i sängen, lyssnade jag på ett intressant samtal som en journalist på radion hade med konstnären Carl Johan De Geer. Har alltid gillat De Geer och hans lite vidlyftiga konst.

Eftersom jag just hört samtalet och eftersom De Geer just nu ställer ut på Thielska passade det bra att ägna den lite gråkalla dagens aktivitet åt honom. Vi gav oss alltså iväg till Blockhusudden för att äta lunch och titta både på den aktuella utställningen och de permanenta.

Direkt när vi klev in i byggnaden möttes vi av iskyla. Så kallt att vi var tvungna att äta med ytterkläderna på. Vi fick kasta i oss maten och ila vidare. Men det var inte bättre i resten av huset. Värmesystemet hade gått sönder och hela byggnaden var så nedkyld att vi mer eller mindre rusade igenom utställningarna för att komma ut i det, relativt sett, varma vintervädret igen. Snopet.

Detta var vad vi hann se:





Nog gör han häftiga mönster herr De Geer.

På vår snabbtitt i resten av byggnaden fastnade jag speciellt för denna målning av Carl Fredrik Hill - förmodligen för att Hill har varit på tapeten sista tiden.


På Moderna museet finns ett rum som kallas "Ett eget rum". Där vill man visa hur viktigt det är för kvinnor att få tillräckligt utrymme för att kunna utveckla sin konst. På Thielska har Hjalmar Söderberg fått ett eget rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar