onsdag 15 mars 2023

Falu bibliotek

Inte långt efter vårt besök i Mölndal skulle vi till Falun, där det också finns ett bibliotek som står upptaget på min "Besöka bibliotekslista". 

Vi skulle bara stanna i Falun från lördag eftermiddag till söndag middag och eftersom biblan var stängt på söndagar var det "raka spåret" från järnvägsstationen till biblioteket.


Även i Falu bibliotek möttes vi av en stor fin trappa - tyvärr delvis dolda bakom skärmar. Snygg men inte lika snygg som trappan i Mölndal.


Falu bibliotek, invigt den 21/11 1968, kändes öppet och trappan i furu var mycket tilltalande. I "Folkbiblioteket" hade jag läst att den var inspirerad av Selma Lagerlöfs trappa i hennes hem i Villastaden. Maken tyckte dock att den påminde mer om trappan som finns på hotell Knaust i Sundsvall.



Snygg var trappan och snygga var också lamporna som hängde i taket och konstverket av någon Wallenberg. Dessutom, som ett extra plus, fanns det precis som i Mölndal ett kafé i direkt anslutning till det stora rummet - mycket tilltalande.


Falu bibliotek får, liksom Mölndals, tre böcker av fyra. De fula skärmarna, som var det första man såg när man kom innanför dörrarna, drog ned betyget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar